Kaikki alkoi siitä, kun iloisin mielin menimme katsomaan rakenneultraan vauvaa. Niin eihän sitä ole tosiaan, kun kiva käydä katsomassa. Nyt ymmärrän mitä varten se on. Nyt ymmärrän miltä tuntuu, kun matto vedetään jalkojen alta.


Kätilö katseli siinä aikansa ja totesi, että raajat on viikkoihin nähden liian lyhyet, että tulkaapa huomenna uudestaan, niin lääkäri katsoo. Menin seuraavana päivänä sitten pelonsekaisin tuntein sinne. Ja olihan ne n. 2vk jäljessä. Viikon lääkäri niitä ihmetteli, ennekö teki lähete pyynnön Yliopistollisen sairaalaan. Mutta lääkäri vielä lohdutteli, että voi olla vaan pienempi kun tytöstä kyse.
Pari päivää kului ja lähdimme Ouluun. Siellä taas hetki ihmeteltiin kunnes päädyttiin lapsivesi näyte ottamaan ja suljettiin ensin pois kromosomihäiriöt. Pitkät oli ne pari päivää ennenkö yleisimmistä tuli tulokset ja sitten vielä pari viikkoa odottelua loppuihin tuloksiin. Lopulta kun aika kului niin tultiin tulokseen, että joku luustodysplasia hänellä on.


No, sitten alkoi tulla lapsivettä niin paljon, että alkoi olo menemään hankalaksi. Olihan vettä noin 3-4l. Ja kuukautta ennen syntymää alkoi jatkuva sairaalassa makaaminen ennen aikaisuuden riskin takia. Ja sinä aikana tuli epäilyksi Osteogenesis imperfekta eli luustonhauraus ja lopulta näytti että hänellä on murtumakin.


Viimeisellä kerralla menin kontrolliin ja huomattiin, että lapsivesi on kalvojen ulkopuolella. Siitä osastolle odottamaan saliin pääsyä, että käynnistetään.

Ihana pieni tyttömme syntyikin kalvojen puhkaisusta noin 4,5h kuluttua :) Paketilla oli kokoa 3115g ja 44cm :)


Tytön synnyttyä hänet siirrettiin tunnin ikäisenä teholle seurantaan ja seuraavana päivänä hänet kuvattiin röntgenissä. Ja Osteogenesis imperfekta suljettiin pois, sekä epäilty murtuma. Ja tytöllämme alettiin vahvasti epäillä Metatrooppista dysplasiaa, jota sairastaa noin sata maailmassa. Tyttö päätti sitte olla kunnolla erityinen :)Tuloksia siis odotellessa :)